Ezer arc, sokszínű élet. Mindent kipróbálni, mi az, amiben jó vagyok! Nem számítanak a korlátok, hisz ha nem próbálod ki magad, beleragadsz egy állapotba, a komfortzónádba, ami mellesleg nem is kényelmes állapot!

Ha szeretnél továbblépni, kilépni a komfortzónádból, számodra segít az életút konzultáció!
Digitális Életpálya Térkép

DÉT – Digitális Életpálya Térkép – módszer

Van aki évek óta gyűlöl bejárni a munkahelyére, a másik nem tud kilépni egy unalmas, megalázó kapcsolatból. Van aki a testi korlátait érzi börtönnek, önigazolásként, hogy hozzá sem kezd vágyai megvalósításához.

Oláh-Koppány Andrea családanya, nő, társ, coach, egy női klub háziasszonya, akadálymentesítési tanácsadó, blogíró… és kerekesszékes.

De volt már újságíró, riporter, kerekesszékes szépségverseny résztvevője, élmény-szülinap szervező kedvtelésből, no és amiből él archívumkezelő asszisztens. Jelenleg coachinggal foglalkozik, mert szeretne segíteni az embereknek.

Oláh-Koppány Andrea, coach

Oláh-Koppány Andrea, coach

KM: Mire vagy a jelenlegi életedben büszke?

A családom 🙂

OKA: A gyerekeimre, a családomra. A férjemmel 13 éve együtt jóban-rosszban, egy 5 éves kislány, Emma Flóra és egy 10 hónapos kisfiú, Leonárd Bercel boldog anyukája vagyok! Jelenleg GYED-en vagyok a kisfiúval, de mellette alkalmilag segítek itt-ott. Délelőttönként otthonról szerkesztek egy egyedülálló honlapot az újbudai  önkormányzat által megálmodott és létrehozott Esélyek utcáját. Fontos nekem ez a munka, mert összehozzuk az állami/önkormányzati-, a vállalati- és a civil szféra szereplőit, pontosabban a társadalmi felelősségvállalás jegyében eme partnerek összekötésében vállalta a híd szerepét az Esélyek utcája honlap, melyen a szektorok képviselői profiljuk és partnerkereső programjaik lehető legrészletesebb megadásával esélyt kapnak és adnak a hatékony és valóban értékteremtő segítségnyújtásra.

Oláh-Koppány Andrea

Oláh-Koppány Andrea

Ami engem illet, a magánéletemben arra is büszke vagyok, hogy soha semmit nem tettek a fenekem alá, mindenért megdolgoztam, akár fizikai dolgok megszerzéséről van szó, akár tanulmányi eredményekről, pozícióról, vagy munkáról.

KM: Mi akartál lenni gyermekkorodban?

OKA: Újságíró és lakberendező. Lakberendező nem lehettem, mert eltanácsoltak a felvételiről. Azt mondták, hogy fizikailag nem fogom bírni, ezért ne is jelentkezzek, ne vegyem el más elől a helyet.

Oláh-Koppány Andrea

Média vonalon büszke vagyok rá, hogy budapestiként mégis elhívtak vidékre, s egy lelkes csapatnak köszönhetően 2015-ben a KAPOS TV Értékteremtő c. magazinműsor műsorvezetője voltam. Ezt bármikor szívesen folytatnám!
Az írás jelenleg hobbim, bár felkérésre több helyre is írtam már, főként kulturális-, film- és gasztrohelyszín ajánlókat. Most pedig az az öröm ért, hogy részt vehetek a Sanoma ösztöndíj programjában ősztől. Vass Virág írónő a példaképem, kvázi mentorom. Nagyon örülök, hogy tőle tanulhatok a Sanoma Média Akadémián!

KM: Mi jelent számodra nehézséget, amely az állapotodból fakad?

Nem szeretem, ha sajnálnak. Ez az állapot természetes számomra, mert így születtem.  Általában mindent meg tudok csinálni, csak megfelelő találékonyság és néha eszközök vagy picit több idő kell hozzá.

Ha nagyon végig gondolom, nehézséget inkább az jelentett, hogy a középiskolában megismerjem és elfogadjam az állapotomat. Integrált oviba, iskolába jártam, így középiskoláig meg sem fordult a fejemben, hogy fogyatékkal élő, sérült vagyok, mindaddig, amíg vidéki középiskola híján felköltöztettek Herminára, a „fogyi gimibe”. Egy fél napig voltam kollégista…

Ha kíváncsi vagy miért futamodott meg Andrea, olvasd el ITT.

Douglas szépségverseny 2016

Douglas Szépségnap 2016

Douglas szépségverseny 2015

Douglas Szépségnap 2015

Ami engem illet általában nem szoktam feladni. Még a diplomám ugyan nem vehettem át, a nyelvvizsgának többször is nekifutottam. De megoldom ezt is!

Sok önismereti munka van amögött, hogy el tudjam fogadni, megbarátkozni azzal, ami érzékenyen érint. Ma már tudom kezelni a stresszes helyzeteket is. A sok önképzés, tréning, élettapasztalat, nyilvános beszédek és beszélgetések mind-mind sokat segítenek a coaching-ban is, amit nagyon élvezek. A coach tulajdonképp edző, afféle „lélekmentor” – mint a témában nagy példaképem, Szily Nóra – mégis úgy gondolok a folyamatra, hogy bár egy iránytű lehetek, hogy megtaláld a számodra helyes irányt, az utat magadnak kell megtenned! Fantasztikus dolog, amikor az értő figyelemben az emberek megnyílnak, bizalmat adva hihetetlenül őszinték magukkal (s ezáltal velem), kapcsolódnak, én pedig egyénre szabottan, a megfelelő módszerekkel segíthetek nekik.

Gurulandi ezer arca

Gurulandi ezer arca

A hétköznapokban nehéz megszervezni, hogy kerekesszékes férjemmel közös programot csináljunk a gyerekek nélkül. Hisz a harmonikus párkapcsolathoz fontos, hogy kettesben is legyünk, nem csak mint apa és anya, hanem, mint férfi és nő. 13 év után/alatt kellenek a párkapcsolatot „fiatalító” randik.

A családból szerencsére alkalmanként az idősebb öcsémre, illetve egy baráti házaspárra számíthatunk, ha 2-3 óra gyerekvigyázásról van szó.

Nehézséget jelent otthonról hozott maximalizmusom is, a tökéletességre, jóra törekvés. Minden körülmények között ki szeretném hozni magamból a legjobbat. De talán ennek is köszönhetem, hogy a lehetőségek ma már megtalálnak és kopogtatnak. Az életben egyébként is lényeges, hogy vállaljuk fel a kihívásokat és ne menjünk el a lehetőségek mellett.

KM: Andi, sok sikert, sok élményt és sikerélményt kívánok a továbbiakban!

Kövesd Gurulandi internetes felületeit!

Gurulandi facebook oldala >>>
Instagram profilja >>>

Részlet Gurulandi facebookoldakláról

Részlet Gurulandi facebook oldaláról

 

Hozzászólások