Dr. Lovas Gyöngyi szerint a siker titka az ÖNMOTIVÁCIÓ. Már gyerekkorában vizualizálta mit szeretne – lerajzolta, leírta.  Nagyon fontos megerősítés az agyunk számára, hogy több formában adjunk formát vágyainknak, álmainknak, céljainknak.

dr. Lovas Gyöngyi

dr. Lovas Gyöngyi

Gyöngyit a váltásra leginkább a szabadságvágya sarkallta. Azokkal dolgozni, akiket szeret, annyit és akkor, amennyit akar, oda utazni és akkor, ahova szeretne. Lényeges motivációs tényező az önfejlődés is, a folyamatos tanulás, amit alkalmazottként nem tud megtenni az ember. Ezt a lehetőséget továbbadja most munkatársainak is.

KM: Mivel foglalkoztál korábban és mi volt az oka, hogy sikeres orvosként munkát váltottál?

drLGY: Gyógyszeripari embergép voltam 15 évig, értékesítőként dolgoztam.

Mindig érdekelt a diéta, a fogyás, a mozgás, persze, főleg azért, mert ez minden nőnek személyes ügye. És mindig hiányoltam, hogy ezt nekem miért nem tanítják megfelelő részletességgel.

Pont akkoriban jártam orvosi egyetemre, amikor elkezdtek megjelenni úgynevezett “alternatív” irodalmak, köztük, mint alapmű, volt egy olyan, aminek a címe “Testkontroll”. Ez volt az első “megütközés jellegű” olvasmányom, amikor rácsodálkoztam, vagy inkább megdöbbentem azon, miért nem tanítanak olyan egyértelmű, józan paraszti ésszel könnyen megérthető dolgokat a táplálkozásról, amik például ebben a könyvben le vannak írva. Azóta persze még jó sok könyvet elolvastam a témában, de ez volt az, amivel kapcsolatban – a döbbenetre emlékszem!

Szintén ebben az időszakban volt, hogy “beindultak” Magyarországon a külföldi gyógyszercégek képviseletei. Én elmentem egy ilyenhez dolgozni, és ott is ragadtam a gyógyszeriparban 15 évig. Nagyon sok szempontból felülmúlhatatlan volt, sok más szempontból pedig rettenetes. A végén már ez a második dominált. Tudom, kívülről nézve nehéz átérezni ennek az okát, de leírom, hogyan éltem meg belülről.

Egyrészt csapdának éreztem, főleg azért, mert (mai agyammal visszatekintve) nem szeretek úgy profitot termelni másoknak, hogy nekem csak kis morzsák jutnak belőle, de amúgy lenyúzzák a hetedik réteg bőrt is minden alkalmazottjukról. Csúnya ilyet leírni, de ez volt az élményem. A vége felé már annyira “elmultisodott” ez az egész rendszer, hogy keresni kezdtem, mivel tudnám pótolni. Ugye, tudni kell, hogy nagy az alternatív költség, nehéz “csak úgy” otthagyni: céges autó, “ingyen” benzinnel, céges telefon, magas fizetés, bónusz…De már nem annyira érdekeltek ezek a dolgok, mert magát a munkát kezdtem rosszul bírni, embergépnek éreztem magam, aki agyatlanul azt csinálja, amit belesulykolnak, nulla kreativitással, és ez nagyon fárasztó.

Másrészt történtek olyan “érdekes” dolgok, hogy például egyik hétről a másikra átpakoltak embereket (engem is) egy újabb – teljesen ismeretlen – területre.

Ez számomra a gyakorlatban azt jelenti, kárba vész a kapcsolatrendszerem, amit az idő folyamán kiépítettem. Ami egy multinál nem érdekes, mert “ne azért írják fel a gyógyszert, mert szeretik az orvoslátogatót”.

Ekkor már ismertem az INSUMED-et, és az első ilyen “terület-átszervezés” folytán megkaptam területként Mátészalkát. Itt dolgozik egy volt évfolyamtársam, mint háziorvos, belgyógyász, diabetológus, és nem mellesleg INSUMED orvos, Dr. L. A. Először, mikor elmentem hozzá látogatóként, fel se tűnt, hogy mit csinál. Másodjára megkérdeztem, ez micsoda…harmadjára megmért BIÁ-val, és elkezdte mondogatni, mennyire kéne Debrecenbe is egy INSUMED rendelés. Én persze nem hittem el, hogy ez annyira jó, de egyre többet ücsörögtem nála Mátészalkán. Az lett a vége, hogy kipróbáltam magamon a Trinknahrung-ot és elkezdtem fogyni. Végre. Mert már rég nem sikerült.

A végső döfés az volt, amikor elmentem egy all inclusive nyaralásra, és úgy képzeltem (nem mértem, csak gondoltam), hogy azon a héten feljött rám 3 kiló. Ahogy szokott egy “rendesebb” nyaraláson. De nem ez történt, hanem megtartottam, amit addig már lefogytam, pedig azon a héten nem a turmixot ittam, és volt némi fagyizás, sütizés, koktélozás…

Egy hónappal később már volt saját cégem, BIA-gépem, és találtam egy helyet, ahol el tudtam kezdeni a méréseket. És egymást hozták az emberek. Nagyon nagy élmény volt, a mai napig szeretettel gondolok erre az időszakra.

Még 10 hónapig tartott a “kettős életem”, amíg mindkét helyen dolgoztam, ma pedig elmondhatom, hogy főállásban INSUMED orvos vagyok. Már 5 éve.

Rengeteget tanultam – gyakoroltam a kis-és középvállalkozások marketingje, és automatizálása témákban, és tudok másoknak is segíteni ezekben.

Az INSUMED marketing-menedzsere lettem 2015. júliustól Magyarországon.

Tartok képzéseket, tanácsadásokat is INSUMED orvosoknak, nem orvos-szakmai, hanem üzleti jellegűeket.

KM: Mi jelentett nehézséget, hogy vállalkozóként, új úton indulj el?

 drLGY: Először is: nagyon féltem. Az az igazi “most-lefosom-a-bokám” érzés hónapokig. Miktől? Mi lesz a családommal a magas fix jövedelmem nélkül, hogyan lesznek nekem ügyfeleim, megáll-e a tudásom a magánszférában is, tudok-e olyan ütős marketinget csinálni, hogy meg is éljek belőle…Szóval nagy volt a felelősség. A családomból nem jött megfelelő támogatás.

Az apukám vállalkozó volt, de eléggé ad hoc módon működött, egyszer hopp-másszor kopp, néha rengeteg munka, néha vadászni kellett a munkákra, néha nem fizettek a megrendelők időre stb. Emiatt anyukám eléggé aggódott, ő pedig az a fajta, aki 30 évig dolgozott egy helyen és onnan nyugdíjba ment, képzelhetitek….

 A volt férjem kifejezetten nem támogatott, sőt, hátráltatni próbált, ez egy másik téma, el is váltunk közben.

Rengeteget kellett tanulni, de azt se tudtam, hol kezdjem el, mi lenne a legrövidebb út. Tanulni amúgy szeretek, de 24 óra kevés, szelektálni, dönteni, mi a fontos, melyik tanulnivaló a prioritás…

KM: Az önmotiváláson kívül, mi adott erőt, hogy felépítsd a vállalkozásod?

drLGY: Spirituális területe is van az életemnek, de erről ritkán beszélek, mert kevesen értik. Talán a vonzás törvényét értik, vagy lehet, hogy nem, de nekem ezek működnek. Az Univerzum/ Isten küldését láttam abban is, hogy egyszer leírtam: 40 évesen vállalkozásom lesz. Ez 35 éves koromban volt, amikor terhes voltam a harmadik bébivel, kirúgtak a munkahelyemről és esélyem se volt semmi jövedelemre a következő 1 évben, egészen pontosan azt se tudtam, mihez kezdjek. A cetli, amire leírtam, a Bibliámban volt sokáig.

Nagyon-nagyon sok könyvet olvastam el és képzést, előadást hallgattam végig. Brian Tracy, Szabó Péter, Szász Mátyás, Schingloff Sándor, Pongor-Juhász Attila, Wolf Gábor, Kiyosaki, ezeken kívül sok baráti beszélgetés és kapcsolat-építés üzletemberekkel, 50 ilyen ember biztosan van.

A tanulásnak egyébként folyamatosnak kell lennie, és az nyer, aki túltanulja a konkurenciát, ezt állítom.

KM: Szerinted milyen emberi tényezőkön múlik a siker?

drLGY: Kitartás, kommunikatív készségek (és ezek fejlesztése folyamatosan és alázattal), felállni eggyel többször, mint ahányszor elbuksz (sikertelen kísérlet, semmi gond, akkor próbáljuk máshogy!).  Fókuszálni, célt kitűzni,
munkatársakkal úgy bánni, hogy motiváltan akarjanak együtt dolgozni.
Az ügyfelek felé legendás szolgáltatást nyújtani. Szolgálat-mentalitás ügyfelek és munkatársak felé is. Módszeresen kiirtani a környezetedből a negatívan gondolkodókat, akik visszahúznak energetikailag, az időm megvédésének képessége (nincs üresjárat, ha munka, akkor fókusz), testi fittség és egészség.

KM: Kérlek búcsúzz egy idézettel, amellyel üzensz azoknak a nőknek, akik még innen vannak, de szeretnének továbblépni!

Az Igazi Életed már elkezdődött, nem odaát van, akarsz benne részt venni? Csak Rajtad múlik, meg tudod csinálni!

KM: Köszönöm, hogy megosztottad velünk a történeted, sok sikert kívánok neked 2017-ben is!

Lovas Gyöngyi online felületei:

www.drlovasgyongyi.hu, www.szepseghazdebrecen.hu, 
www.marketingmegvalositok.hu, FogyiDoki blogja

Facebook oldalak: INSUMEDMarketingMegvalósítókFogyiDoki blogjalensne 

Ha TE is váltani szeretnél, segítek. Ismerkedj meg a DÉT módszerrel!

Hozzászólások