Van amikor már elegünk lesz egy szakmából. Kitanultuk, nem jelent már újdonságot számunkra, fáraszt a rutin. Nem tudunk megújulni, másra vágyunk.

Egy hosszú életút alatt számtalan hasznos képességre teszünk szert. Van amelyik tevékenységet akár professzionálisan is űzhetjük.

Kőváry Orsolya

Kőváry Orsolya

Így volt ez Kőváry Orsolya esetében is, aki, nagy gyakorlatra tett szert az irodai szoftverek kezelésében irodavezetőként.

KM: Orsi, hogyan lettél irodavezetőből magántanár?

KO: Régóta terveztem, hogy váltok, mert önállóságra vágytam. Kapóra jött, hogy 2,5 évvel ezelőtt megkeresett az Exceltitok.hu alapítója és együttműködést ajánlott fel. Excel tanításra kaptam ajánlatot. Az együttműködés szerint kész tematika alapján jelenleg magántanulókat tanítok, a megállapodás szerint a tanulókat ő szervezi. Eleinte másodállásban csináltam. 2015. áprilisban léptem ki a munkahelyemről, ráadásul nagyszerű csapatba kerültem.

KM: Egy kicsit más munka ez, mint amit korábban csináltál! Miért szereted?

KO: Azért szeretem, mert magam oszthatom be az időmet, és mert hasznára lehetek a tanítványaimnak. A munkahelyemen gyakran azt éreztem, hogy egyvalakinek vagyok csak hasznára, a főnökömnek, és ez kevés volt a megelégedettségemhez. Ma sokat tudok segíteni a tanítványoknak, hogy eredményesebbek legyenek a munkájukban. Szeretem látni az arcukon a ahogy megértik az Excelt és már nem tekintenek rá mumusként.

KM: Mi jelentett nehézséget, amikor az alkalmazottból vállalkozóvá váltál?

KO: Mindig voltak nehézségeim az időm beosztásával, ez most sem változott. Néha hajlamos vagyok túlvállalni magam, vagy túl sok üresjáratot hagyok. Különösen kell figyelnem a jövedelmemre, mert néha a szokásosnál több a bevétel, máskor meg kevesebb. Mindig kell hagyni tartalékot. Ez nem olyan, mint egy munkahely, ahol minden hónapban megérkezik a fizetés.

KM: Szerinted mi a sikeres vállalkozás titka?

KO: A siker titka nagyon egyszerű: a jó szolgáltatást kell nyújtani, korrekt munkát végezni.

KM: Kérlek búcsúzz egy idézettel, amellyel üzensz azoknak a nőknek, akik még innen vannak, de szeretnének továbblépni!

KO: “Csak azt bánom, hogy nem kezdtem el korábban.”

KM: Köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, sok sikert kívánok a tanításban!

Kőváry Orsolya honlapja: http://irodatunder.hu/;
Facebook: https://www.facebook.com/irodatunder/

Ha úgy érzed váltani szeretnél, de nem vagy egészen tisztában a motivációiddal, erősségeiddel, amelyekre életutad alatt szert tettél, segíthet neked a DÉT módszer, ismerkedj meg vele!

Digitális Életpálya Térkép

DÉT – Digitális Életpálya Térkép – módszer

Kőváry Orsolya

Hozzászólások