Újratervezés 40 felett sorozatunkban ezúttal egy folyamatosan pályaváltó vállalkozót ismerhetünk meg Lehoczky Enikő személyében. Több területen kipróbálta magát. Volt német-testnevelés szakos tanár, tolmács, személyi asszisztens, majd áruházvezető-helyettes a Praktiker Barkácsáruházak Kft. egyik áruházában.

A lánya születésével határozta el, hogy olyan munkát vállal egyedülálló anyaként, amelyben az idejét maga oszthatja be.
Amikor más szülők reggeltől estig a munkahelyükön dolgoznak, akkor a célja az volt, hogy otthonról tudjon dolgozni, így minél többet tudjon a lányával lenni.

Osztrák, német, svájci cégeknél tolmácsként, szakfordítóként kezdett dolgozni. A GYES/GYED ideje alatt másoddiplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán Nemzetközi Kommunikáció szakon, Public Relations szakirányon. 2008-ban megalapította saját Kft-jét.

KM: Enikő! Mivel foglalkozol most? Mesélj jelenlegi munkádról!

LE: A Gilvádi Tanácsadó és Szolgáltó Kft. három üzletágát menedzselem. A Gilvádi Fordító- és Tolmácsirodát vezetem, amely fordítással, tolmácsolással és lektorálással foglalkozik. A Forever Living Products üzlettulajdonosa vagyok, igazgatói szinten segítem, képzem üzlettársaimat és szolgálom ki fogyasztóimat, törzsvásárlóimat, ajánlásmarketinggel foglalkozom, azt tanítom tovább. BEMER-érterápiás készülékek bérbeadásával, forgalmazásával foglalkozom. Szeretem a munkám. Munkám minden területén odafigyelek az ügyfeleim igényére, nagy érték számomra a bizalmuk.

2008-ban fordítóirodám egyik nagy ügyfele a válság miatt visszafogta a megrendeléseit. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem szabad egy lábon állnom, így BEMER-érterápiás készülékek bérbeadását és forgalmazását is felvettem cégem palettájába, BEMER-partnerré váltam. 2012-ben fogyásom miatt csatlakoztam a Forever Living Productshoz. Az FLP testsúlykontroll programja segítségével 20 kg-ot fogytam. Nagyon sokan követni akartak, akik látták a fogyásomat, így sok-sok nőnek, férfinak tudtam segíteni, hogy lefogyjon és segítek jelenleg is. Így váltam testsúlykontroll tanácsadóvá.

KM: Kérlek beszélj a nehézségekről!

LE: Nehéz volt egyensúlyban tartani munkát és a családi életet, a háztartási munkát, a kert gondozását. A helyes időgazdálkodás jelentette számomra a legnagyobb kihívást. A másoddiplomám megszerzésének ideje alatt édesanyám segített, nélküle nem győztem volna. Mivel folyamatosan képzem magam, a tanulás életem részévé vált, mindennap olvasok, így megtanultam kézben tartani a dolgaimat, feladataimat, megtanultam helyesen beosztani az időmet, hatékonyan dolgozni. Az elején sokszor volt lelkiismeret-furdalásom, hogy nem vagyok jó anya, amikor úgy gondoltam, hogy nem töltök elég időt a lányommal, de rájöttem, hogy a munkám, a tanulás, életem része, örömet okoz nekem, szeretem, meg tudom magam valósítani benne és ez ugyan olyan fontos, mint a családom. Lényeg, hogy egyensúlyban legyen, harmóniában, szeretetben éljünk. Ha én rendben vagyok, a lányom is rendben lesz.

KM: Ki segített, mi adott erőt, hogy felépíts egy új vállalkozást?

LE: Sok kihívást kellett egyedül megoldanom. Most már elmondhatom, hogy a folyamatos önképzésnek, fejlődésnek köszönhetően belső irányítottságú emberré tudtam válni. Nem hagyom, hogy a külső folyamatok irányítsák életemet, hanem az irányítás az én kezemben van. Proaktívan élek, tervezem az életemet. A helyes utat ebben az FLP mentoraim mutatták meg, nagyon hálás vagyok ezért nekik.

KM: Szerinted milyen emberi tényezőkön múlik a siker?

LE: Legyen célod, légy tanítható, befogadó, nyitott mások számára. Válassz magadnak egy példaképet és kövesd. Az empátia, az érzelmi intelligencia nagyon fontos. Tervezz, irányítsd, tartsd kézben az életed. Dolgozz magadon! Élj egészséges életet, élj harmóniában magaddal és környezeteddel, tanulj, fejlődj és mozogj minden nap!

KM: Kérlek, búcsúzz egy idézettel, amellyel üzensz azoknak a nőknek, akik még innen vannak, de szeretnének továbblépni!

LE: Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz, hanem az, hogy milyen világ él benned.

KM: Köszönöm a beszélgetést.

La Femme magazinban megjelent interjú Lehoczky Enikővel

A La Femme magazinban megjelent interjú Lehoczky Enikővel

Lehoczky Enikő 2015-ben bekerült a La femme magazin 25 bátor újrakezdője közé. A róla készült interjút ITT olvashatod.

Ha pályaváltáson töröd a fejed, keress meg, segítek. Ismerkedj meg a DÉT módszerrel.

Hozzászólások